Beschrijving
De wereld van wijn is er een van aroma's, smaken, druivenrassen en wijnmaakmethoden. Maar soms is de reis van wijngaard naar fles niet altijd even makkelijk. Van wilde gisten en bacteriën tot externe verontreinigingen, er zijn veel factoren die het karakter van een wijn kunnen veranderen.
Neem deel aan de masterclass wijnproeven van de Vlerick Alumni Wine Club, waarin we wijnfouten en de oorzaken ervan onderzoeken. Het is een geweldige kans om je smaakpapillen te verfijnen, te netwerken en bij te praten met andere alumni.
Wijnexpert Sietze Wijma van The Art of Tasting neemt ons mee op een aantal proeverijen om 10 veelvoorkomende wijnfouten te identificeren. We duiken in de oorzaken van elk van deze fouten en bespreken de proactieve en corrigerende maatregelen die wijnmakers kunnen nemen om ervoor te zorgen dat de wijn die in je glas belandt van de best mogelijke kwaliteit is.
Spreker
- Sietze Wijma
Sietze is een gepassioneerde wijn- en bierexpert, gevestigd in Nederland. Via zijn bedrijf The Art of Tasting biedt hij unieke proefervaringen, deelt hij zijn uitgebreide kennis van smaakchemie en helpt hij deelnemers hun smaakvaardigheden te verbeteren. Hij werkte eerder in Engeland voor een producent van smaakchemicaliën. Sietze is in het bezit van het prestigieuze WSET-diploma, is een Advanced Cicerone®️ en behaalde zijn MSc in Sensory Science.
De Vlerick-alumnigemeenschap zou niet de bloeiende, dynamische organisatie zijn die ze vandaag de dag is zonder de steun van onze gewaardeerde partners:
Adres
1 Reep, 9000 Gent


Een recensie toevoegen